BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új biztonsági szabályokat vezet be a kínai termékekre a Wal-Mart

A világ legnagyobb áruházlánca az élelmiszer biztonsággal kapcsolatos problémák miatt szigorít a Kínából származó termékekre vonatkozó szabályokon.

"Nagyobb átláthatóságot várunk a beszállítóinktól" – kommentálta az AP-nek az intézkedést a Wal-Mart helyettes igazgatója. Az új rendszer nyomán a beszállítóknak termékeik minden egyes összetevőinek származását ismerniük kell és probléma esetén intézkedéseket is kell hozniuk.

A Wal-Mart elsőként a ruházati termékek esetében vezeti be a szigorúbb ellenőrzést, majd később a rendszert a teljes árukészletre kiterjesztik. A döntés jelentőségét emeli, hogy a Wal-Mart a legnagyobb, kínai termékeket forgalmazó áruházlánc. A cég döntésével párhuzamosan az ENSZ is ajánlást adott ki Kína számára, amelyben a termékek biztonságának magasabb szintű ellenőrzését javasolja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.