BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új, ingyenes képnéző és konvertáló program – Töltse le innen!

A grafikai állományok közvetlen megjelenítésére két szoftver terjedt el igazán: az egyik az Irfanview, a másik a most ismertetésre kerülő Xnview.

Az Xnview több mint 400 grafikus file-formátumot ismer, képes megjeleníteni, és ezek közül körülbelül 50-be menteni is tud. Kezeli a többoldalas TIFF-eket, az animált GIF és ICO formátumokat – jelenti a Terminál.hu. A program támogatja az IPTC és EXIF metaadatokat, az előbbit szerkeszteni is tudja. Képes átméretezésre, forgatásra - ezeket veszteségmentesen is el tudja végezni JPEG képeknél. Használatával szabályozható a képek fényereje, kontrasztja, akár automatikusan is.

Természetesen ellátták számos szűrővel (blur, emboss stb.), illetve képes effektek alkalmazására is. Tud bemutatót (slideshow) tartani gyűjteményünkből, képes kötegelt (batch) konvertálásra, file átnevezésre. Támogatja a weblapok létrehozását, használható képlopóként(screenshot), de megfelelő hardvereszköz esetén szkennelni és nyomtatni is képes.

Alkalmazásával képeket hasonlíthatunk össze, kiszűrve ezzel a duplikátumokat a kollekciónkból. Windows alatt támogatja a drag&drop (húzd és ejtsd) technikát, és több mint negyvennégy nyelven tud kommunikálni a felhasználóval.

Az adware és spyware-mentes alkalmazás otthoni és oktatási célokra teljesen ingyen használható. Legújabb, a korábbi kiadások lassú böngészési hibájától mentes 1.95.2-es változata letölthető innen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.