BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vigyázat! A YouTube-ot használja fel az új trükkös vírus

Új módszerrel próbálnak betörni a számítógépekbe a rosszindulatú szoftverek gyártói. A csali egy ál-YouTube videó, ami segít a malware-ek telepítésében.

A rosszindulatú szoftverek nagy része csak úgy tud települni a számítógépre, ha azt valamilyen módon jóváhagyja a felhasználó. Mostanra a computer- kultúra elterjedt annyira, hogy a legtöbb internetező nem dől be a hamis hirdetéseknek és felszólításoknak. Egy új vírus azonban még a tapasztaltabbakat is csőbe húzhatja – írja a YahooTech.

A malware ezúttal is e-mailben érkezik, amelyet látszólag egy YouTube oldalra mutató linket tartalmaz. Amikor a címzett rákattint, megjelenik a hamis weblap és egy hibaüzenet, miszerint a videó lejátszásához egy szoftver frissítés telepítése szükséges. Ha a gyanútlan felhasználó jóváhagyja a kérést, a vírusok már be is juthatnak a számítógépbe. Ráadásul ezután már az sem okoz gondot, hogy – a gyanú eloszlatása érdekében – valódi YouTube oldalra irányítsa a betörő az áldozatot.

"Hihetetlenül pontos és éppen ez az ijesztő benne. Ha egész nap YouTube videókat néznék, valószínűleg rákattintanék" – vallotta be biztonsági szoftvereket gyártó Trend Micro vállalat kutatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.