BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Samsung "elkeserítő" jövőképe

A Samsung szóvivője szerint jövőre egyszámjegyű lehet a mobilpiac növekedése, sőt, elképzelhető a csökkenés is. Ezzel a Samsung is beáll a borúlátó mobilgyártók sorába.

Először a Nokia jelentette be november 14-én, hogy a negyedik negyedévben és jövőre a mobilpiac is megérzi a válság hatásait. Most a Samsung is csatlakozott a negatív előrejelzéseket kibocsátók táborába.

A megvásárolt egységekre kivetített mobilpiaci növekedés alacsonyabb lehet az általunk előrejelzett kilenc százaléknál – közölte a Reuters-szel James Chung, a Samsung szóvivője.

A csökkenő kereslet mellett a növekedést mérsékli, hogy a gyártók leányvállalataik tevékenységét is visszafogták. A mobilok átlagára jóval magasabb, mint az elmúlt négy hónapban, ami tovább ront a helyzeten.

A múlt héten a Salcomp, a világ legnagyobb, mobiltöltőket gyártó vállalata jelentette be, hogy a 2008-as eladásai jóval alacsonyabbak lesznek a korábbiaknál. A cég minden nagy mobilcégnek szállít akkumulátorokat, de megrendelései a közlés szerint érezhetően visszaestek.

A helsinki székhelyű Nordea elemzője szerint a piacra folyamatosan áramlanak a rossz hírek, ez a negyedik negyedévben általános visszaeséshez vezet majd. A mobilpiacot kezdetben kevéssé viselte meg a válság, de a helyzet változását jelzi az Intel, a Qualcomm, a Nokia és most a Samsung borúlátó prognózisa.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.