BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az elmúlt 10 év legrosszabb esztendeje jöhet a hazai IT-piacon

Az elmúlt évtized legrosszabb évére készülhet a hazai informatikai iparág. A válság nyomán a korábbi évek egy-két számjegyű növekedését jövőre 0,6 százalékos visszaesés követheti.

Kevesebbet költenek majd a kis- és középvállalatok, de az otthoni vevők sem kényeztetik el a piacot, mivel jelentősen csökkenhet a hitelre vásárlók száma. Az IDC elemzői szerint a recesszió leginkább a hardverpiacon érezteti majd a hatását, az asztali PC-k szegmensében, a visszaesés elérheti a 6,0 százalékot.

A szoftverpiacon az üzleti felhasználók várhatóan elhalasztják alkalmazásfrissítő beruházásaikat. Nyertesei lehetnek a válságnak a költséghatékonyságot ígérő virtualizációs szoftvermegoldásokat fejlesztők. Az IDC hazai szakértői szerint a piac a jövő év utolsó negyedében találhat magára. A „Kánaán” pedig 2010-ben jöhet el, akkor itt is érezteti majd a hatását a választási év effektus.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.