BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyhangú szavazás mentette meg a Danubius és a Sláger frekvenciáját

A Sláger- és a Danubius Rádió műsorszolgáltatási engedélye jövőre lejár, és a régi médiatörvény szerint újból pályázatott kéne kiírni a frekvenciákra. Az Országgyűlés kulturális bizottsága azonban egyhangúlag támogatta szerdai ülésén azt a fideszes javaslatot, amely az országos kereskedelmi rádiók frekvenciaengedély-hosszabbításának kérdését rendezné a médiatörvényben - írja az Index.

Amióta a médiatörvény mögül kihátráltak a szocialisták, és így kétségessé vált, hogy egyáltalán a mostani parlamenti ciklusban megújítják az elavult médiaszabályozást, a kereskedelmi rádiók amiatt aggódtak, hogy jövőre lejáró műsorsugárzási engedélyüket a régi médiatörvénynek megfelelően újból megpályáztatja az ORTT.

Az Index információi szerint a két nagy kereskedelmi rádió erőteljes lobbitevékenységet folytatott az utóbbi hetekben, hogy a digitális átállás támogatásáért cserébe pályáztatás nélkül meghosszabbítsák a sokkal értékesebb analóg frekvenciák engedélyét. A két rádió tulajdonképpen azt vállalta, hogy felmegy a digitális rádiós multiplexre, és analóg adásában reklámidőt biztosít a digitális átállás előnyeinek ecsetelésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.