BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eladták volna az állami cégeket, de a fele senkinek sem kellett

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.(MNV) második aukcióján 194 millióért adtak el állami részesedéseket. A meghirdetett vállalatok fele azonban nem kelt el.

Az állami cégek fele senkinek sem kellett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. második alkalommal meghirdetett árverésén. Az eladásra felkínált 14 cég összkikiáltási ára 614,91 millió forint volt, az árverésen azonban éppen a legtöbbre értékelt Kötiviép „B” Kft. 385 millió forint értékű, kisebbségi üzletrészére nem volt jelentkező. Az állam nyakán maradt hét vállalatot összesen 421,75 millió forintért kínálták.

Nem csoda, hogy a második aukción kisebb volt az érdeklődés, hiszen ezúttal nem alakulhatott ki olyan presztízsharc, mint az első alkalommal, amikor különböző befektetői körök néha egy-egy áramszolgáltató egyetlen papírjáért akár milliós összegig verték fel az árat, most a cégeket egy kivétellel kikiáltási áron vitték el.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.