A Burger King döntése alapján a 12 évnél fiatalabb gyerekeknek ajánlott menüinek sótartalmát 600 milligrammban maximálja. A gyorséttermeket sok kritika éri az ételek magas sótartalma miatt, ami magas vérnyomás kialakulásához vezethet. Az ajánlott napi sóbevitel felnőttek esetében 2300 milligramm naponta – írja az AP.
John Chidsey vezérigazgató szerint a döntés jelentős szerepet tölt be az egészséges táplálkozás népszerűsítésében, csak úgy mint az, hogy a Burger King ezentúl minden gyerekmenüjét valamelyik fontos tápanyag "kitűnő" forrásává teszi. Vagyis a gyerekmenük mindegyik gazdag lesz kalciumban, káliumban, magnéziumban, rostban vagy E-vitaminban.
Az étteremlánc jelenleg egy olyan gyerekmenüt kínál a tengerentúlon, amely megfelel a sótartalomra vonatkozó előírásoknak, a további egészséges alternatívák a bejelentés szerint nyárra érkeznek.
Ezen kívül a gyorsétterem olyan menüsorokat ajánl felnőtt vendégeinek, amelyek legfeljebb 650 kilokalóriát tartalmaznak. Az ételek kalóriatartalma a jövőben a tálcákon elhelyezett papírokon is látható lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.