BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hogyan spórolhat húszezer forintot konzoljával?

A National Resources Defense Council most publikált tanulmánya szerint a videójátékok kedvelői jelentősen csökkenthetnék a villanyszámlájukat, ha kikapcsolnák a konzolokat, amikor éppen nem játszanak.

A National Resources Defense Council és az Ecos tanácsadó cég közösen készített felmérést a konzolok áramfogyasztásáról – tudósít a CNET. A számítások szerint évente mintegy száz dollár (kb. húszezer forintot) takaríthat meg az a játékos, aki kikapcsolja a gépet, amikor éppen nem használja.

Adataik szerint a Sony Playstation fogyasztja a legtöbb energiát  A Microsoft Xbox a középmezőnyben végzett, valamivel magasabb a fogyasztása, mint egy átlagos PC-nek. A legtakarékosabb a Nintendo Wii – fogyasztása alacsonyabb, mint a laptopok többségéé.

A bekapcsolt és magukra hagyott konzolok csaknem annyi energiát fogyasztanak, mintha aktívan használnák őket. A felmérés készítői rámutattak: ugyan a legtöbb készülék átkapcsolható takarékos üzemmódba, a módszer nehézkes és jól megbújik a sok menüpont között.

A két szervezet az eszközök kikapcsolása mellett azt javasolja a gyártóknak, hogy a konzolok következő generációját több takarékossági funkcióval vértezze fel. Javaslatuk szerint a videójáték-egységek automatikusan kikapcsolnának három percnyi inaktivitás után és egy sleep gomb is segíthetne a fölösleges működés elkerüklésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.