BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar tejet a boltok polcaira! Befejeződött a termelők demonstrációja

Félpályás útlezárásokkal tiltakoztak egész nap a tej- és hústermelők Gyálon és Alsónémediben. Azt akarják elérni, hogy a szupermarketek sokkal több magyar terméket árusítsanak és azokat ne a mostani nyomott árakon vásárolják fel a magyar gazdáktól.

A jövő héten tárgyalni is akarnak. Ha nem lesz egyezség, akkor ismét az utakra vonulnak. Gyálon, az egyik áruházlánc logisztikai központja előtt nyolcvan munkagéppel és autóval zárták le az út fél oldalát. Az alapanyagtermelőknek és a feldolgozóknak sincs ugyanolyan joga, mint a kereskedőknek, mi pedig azonos jogokat szeretnénk - mondják a tüntetők. És azt, hogy ne kelljen a - szerintük - silány minőségű, olcsó külföldi árukkal versenyezniük. Azt mondják, nem akarnak mást, csak azt, ami az uniós gyakorlat. Vagyis, hogy a boltok polcain 80 százalékban magyar termékek legyenek - számol be a hirado.hu. 

Ma egy petíciót adtak át, a jövő héten elején viszont tárgyalni is akarnak az áruházláncok vezetőivel. Ha nem sikerül megegyezniük, akkor folytatják a demonstrációt, és a jövő héten minden nap 9-től délután 5 óráig félpályás útlezárást tartanak a szupermarketek előtt. A Tesco kommunikációs vezetője szerint az ő áruházaikban a tej- és húsáruk körülbelül 80 százaléka magyar gazdától származik, tehát náluk már teljesültek is a tiltakozók várakozásai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.