BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mennyire felelős a vállalat? CSR-tükör a munkaadóknak

Október utolsó napjaitól valamennyi vállalat számára elérhető a Kurt Lewin Alapítvány által kifejlesztett, a munkaadói felelősséget egyedülállóan komplex módon vizsgáló, hazai viszonyokra kialakított új jelzőrendszer.

A társadalmi felelősségvállalás (CSR) nemzetközileg és hazánkban is mind divatosabbá váló vállalati magatartás-modell dinamikus fejlődésében mind nagyobb hangsúlyt kapnak a felelősség belső, azaz a cégen belüli, és alapvetően a munkavállalókat érintő dimenziói.

Az új jelzőrendszer segítségével a munkaadó ugyan nem könyvelhet el díjakat, ám pontos és átfogó képet kap arról, hogy a profitot előállító munkavállalók szempontjából milyen erősségei, illetve hiányosságai vannak, és mindezek alapján hogyan és mely területeken képes javítani társadalmilag felelős üzleti gyakorlatát, működését.

Az eszköz tíz szempont alapján – egyebek között az esélyegyenlőség, a munkakörülmények, a bérezés, adatvédelem valamint a munkahelyi kommunikáció és érdekképviselet mentén – szubjektív és objektív adatforrásokat egymásra vetítve vizsgálódik. „Segítségével a munkavállalókat érintő fókuszált területeken egyedülállóan komplex, hiteles vizsgálat végezhető hatósági kényszer és retorzió nélkül.” - nyilatkozott Héra Gábor szociológus, a projekt szakmai vezetője. A jelzőrendszer itt érhető el. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.