BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tejcsata: közel sincs még vége! Újabb demonstrációra és tárgyalásra készülnek a termelők

Folytatja demonstrációját a hazai tejtermékek piacrajutási pozícióinak javítása érdekében a Tej Terméktanács (TT), de a következő megmozdulás helyszínét és idejét csak csütörtökön jelentik be - közölték a VGO-val a TT illetékesei.

Addig várhatóan nem lesznek újabb megmozdulások, bár a szervezet egész hétre kapott engedélyt a tiltakozásokra. Mint ismert, az állattartók múlt pénteken a Tesco gyáli és a Penny Market alsónémedi telephelyénél tartottak félpályás útlezárásokat.

A TT ma tárgyalásokat folytatott egyes kereskedelmi láncokkal - tudtuk meg. Információink szerint a megbeszélésen az Auchan és a Penny Market képviselői vettek részt, a Tesco illetékesei nem jelentek meg. A terméktanács elklépzel-ései szerint az egyeztetések folytatódnak. Mint ismert, a TT többek között az import visszaszorítását, a kereskedelmi visszatérítéséek mértékének csökkentését és a harminc napos fizetési határidő betartását sürgeti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.