BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

TroopTube - Saját videómegosztót kapnak az amerikai katonák

Az amerikai katonák másfél éve nem használhatják a világ legnépszerűbb videómegosztó portálját. Most már azonban külön az ő céljaikra fejlesztett portálra tölthetik fel videóikat.

A projektfejlesztésekben otthonosan mozgó Seattle-i Delve Networks az amerikai hadsereggel szerződve fejlesztette ki a TroopTube-ot, vagyis a katonai egységeknek szánt videómegosztót. – írja a YahooTech.

A portálon a katonák, és a Védelmi Minisztérium munkatársain kívül a civil támogatók, és a családtagok regisztrálhatnak, ezután pedig szabadon tölthetik fel videóikat. Igaz, ezek mindegyikét egy Pentagon-alkalmazott vizsgálja meg a nemzetbiztonság, a jó ízlés és a szerzői jogok szempontjából.

A Delve fejlesztésének köszönhetően gyorsabb az anyagok feltöltése és a szoftver automatikusan a felhasználó sávszélességének megfelelő fájlméretet választja ki a lejátszáskor. Ami a legfontosabb: a cég minden feltöltött anyagon található hangsávból leiratot készít, majd ezek szavait kereshető adatbázisba foglalja.

A lényegtelen elemeket, például a kötőszavakat kihagyja, majd óriási mennyiségű weblap átvizsgálásával szűri ki a gyakran használt szókapcsolatokat. Így még ha az első fázisban használt beszédfelismerő szoftver nem is tesz különbséget szó és szó között, a keresési találatok között valószínűleg már releváns eredményeket talál a felhasználó.

A Delve vezérigazgatója úgy nyilatkozott: büszke arra, hogy cége programot fejleszt azoknak, akik áldozatokat hoznak. Mint mondta, a TroopTube a katonák új generációjának készül, amelynek tagjai laptopot visznek magukkal a frontvonalra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.