BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Új esélyt kapnak, hogy azt mondják: adjatok pénzt"

A demokraták találkozó tervezésébe kezdtek annak érdekében, hogy a három amerikai autógyártó óriás újra felszólalhasson, mielőtt a Kongresszus ismét napirendre veszi a támogatás lehetőségét.

"Elszomorító, hogy a Kongresszus hagyta, hogy az autógyártók visszatérjenek Detroitba, anélkül hogy megtárgyalhatták volna a problémát, amelyről beszélni szerettek volna" – jelentette ki a Kongresszus elnöke.

Nancy Pelosi hozzátette: a most szervezett megbeszélésen a Chrysler, a General Motors és a Ford újra lehetőséget kap arra, hogy azt mondja az amerikai népnek: "adjatok nekünk pénzt, jó célra fogjuk felhasználni."

Az AP információi szerint a Fehér Ház élesen kritizálta a demokratákat, amiért hagyták, hogy az autógyártók ügye elhúzódjon. Ezért a párt vezetése most találkozót szervez, hogy az óriáscégek vezérigazgatói még az újabb kongresszusi döntés előtt hangsúlyozzák álláspontjukat.

Az autógyártóknak most két hetük van arra, hogy felkészüljenek a Kongresszus meggyőzésére. Az újabb meghallgatásokra két hét múlva kerül sor, a szenátorok pedig a december 8-i héten dönthetnek a mentőcsomag megszavazásáról.

Feltéve, hogy a cégek addig meggyőzik a Kongresszust arról, hogy a dolgozók és az adófizetők is biztonságban lesznek – tették hozzá a Kongresszus vezetői.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.