BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb gigaleépítés: 20 ezer embert és 80 üzemet érint a karcsúsítás a BASF-nél

A vegyipari vállalat nyolcvan üzemet zár be és további száz telephelyen csökkenti a termelést a gyengülő kereslet miatt. Az átstrukturálás összesen húszezer dolgozót érint világszerte.

A BASF elsősorban a gyengülő autóipari kereslet miatt bezár nyolcan üzemet és csökkenti a termelést száz másikban. A cég bejelentette: feladja a 2007-es eredmény elérésére vonatkozó elvárását – tudósít az AP.

A ludwigshafeni székhelyű vegyipari vállalat közlése szerint a rendkívüli mértékben csökkenő kereslet miatt kényszerül átalakításra. A leépítés többek között érinti az amerikai, német, belga, kínai és malajziai üzemeket.

A harmadik negyedévben a vállalat nyeresége 38 százalékkal csökkent, a mostani tájékoztatás szerint a cég illetékesei nem látják pontosan a jövő évre várható eredményeket. A BASF szóvivője annyit közölt: a leépítések januárig húzódnak, addig arra bíztatják munkatársaikat, hogy vegyenek ki szabadságot és ne túlórázzanak.

Az átszervezés csak Németországban ötezer, világszerte mintegy húszezer dolgozót érint majd. Ugyanakkor a mostani információk szerint a karcsúsítás nem akadályozza meg, hogy a BASF a tervek szerint 5 milliárd dollárért felvásárolja a svájci Cibát 2009 első negyedévéig.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.