BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vigyázat, Obama támad!

A szavazást megelőző napok során egyre intenzívebb lett a kampány, ezt a spamelők is kihasználták, hogy csaló oldalaikra irányítsák az internetes forgalmat – sok esetben Barack Obama nevének segítségével.

A kampány alatt tapasztalható egyik csalási módszer volt, hogy hamis kérdőív kitöltésére ösztönözték a látogatókat, a kérdőív kitöltésért ingyen ajándékot ígérve. Egy másik, különleges spammódszer pedig arra épült, hogy a szemetelők egy Barack Obamáról szóló dokumentumfilmet kínáltak DVD-n azoknak, akik megadták nekik hitelkártyájuk adatait – írja a Symantec friss jelentése alapján.

A spam mértéke az összes levélforgalmon belül októberben átlag 76,4% volt. A lottózási spamek októberben is folytatták útjukat. A cég észlelet egy olyan spam üzenetet, amely a FIFA Világkupával kacsolatosan azt hirdette, hogy a címzett megnyerte a főnyereményt, 800.000 USD értékben, és a címzettnek a nyereményéhez jutáshoz egy ügynöknek meg kell adni a személyes adatait.

Karácsony közeledtével a spamelők elkezdték használni a karácsonyi témát, hogy felhívják a figyelmet az üzenetükre. A Symantec teljes jelentése letölthető innen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.