BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Visszavett" az OMV!

A 2005-ben megfogalmazottnál szerényebb célokat kíván elérni 2010-ig az ausztriai OMV olaj- és gázipari csoport, miután nemrég felülvizsgálta terveit.

A növekedésről azonban nem tett le, és nem töröl egyetlen, már eltervezett beruházást sem, legfeljebb elhalasztja – ismertette a társaság londoni rendezvényén Wolfgang Ruttenstorfer vezérigazgató.

A módosítást négy fő kihívás tette szükségessé, közülük az olaj áresésével kísért pénzügyi válság érinti leginkább a céget. A júliusban még 144 dolláros hordónkénti ár most 60–80 dollár között mozog, mégsem az ár mai szintje vagy az áresés mértéke a súlyos, hanem a zuhanás sebessége.

Hosszabb távon ismét 80–100 dollár közé nőhet a szakértők szerint. A másik három fontos környezetváltozás: a szénhidrogénszakmát érintő területeken az árnövekedés megállása és az áremelési lehetőség megszűnése, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, végül a térségi és a FÁK-beli országok közötti integráció erősödése.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.