BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Malévet a bedőlés fenyegeti? Ma sok minden eldőlhet

Véglegesen megpecsételheti a Malév sorsát, ha a mai rendkívüli közgyűlésen nem sikerül a hitelezők számára is megnyugtató megoldást találni a vállalat tőkehelyzetére és finanszírozására - írja a Népszabadság.

A lap a Malév beszállítóitól értesült arról, hogy pattanásig feszült a menedzsment és a cégek viszonya. A légitársaság összes szállítói tartozása megközelíti a húszmilliárd forintot - számol be a Hírszerző a Független Hírügynökség alapján. 

A Népszabadság úgy tudja, hogy ha a Malév nem rendezi a tartozását a Budapest Airport felé, akkor az üzemeltető átáll a készpénzes kerozinszállításra, ami gyakorlatilag egyenlő a cég bedőlésével.

A Napi Gazdaság értesülései szerint a pénteki közgyűlésen tulajdonosváltást jelentenek be. A lap úgy tudja, hogy Borisz Abramovics 49 százalékos részvénypakettje az Aeroflothoz kerül és az 51 százalékos részesedéssel bíró, két magyar magánszemély is kiszáll a cégből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.