BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A saját hajunknál fogva rángatjuk ki magunkat a válságból - mondja a Ford vezére

A Ford elnöke és vezérigazgatója is bízik abban, hogy a cég saját, felhalmozott hitelkerete és az átstrukturálás elég lesz a túléléshez, és a Fordnak nem kell igénybe vennie az állam segítségét.

"Szerintem ha azt látják, hogy a Ford saját hajánál fogva rángatja ki magát a krízisből, és nem támaszkodik másra, akkor pozitív lehet a megítélésünk" – nyilatkozta az AP-nek Bill Ford, a nevét viselő vállalat elnöke.

Alan Mulally vezérigazgató hozzátette: a Ford megtette azoknak a lépéseknek a jó részét, amelyeket a Kongresszus a másik két autógyártótól kért a segélyért cserébe. Mulally leszögezte, hogy a Ford karcsúsította kínálatát azzal, hogy eladta a Jaguárt, a Land Rovert és az Aston Martint. A Volvo értékesítéséről jelenleg folynak az egyeztetések.

A két vezető hangsúlyozta, hogy a Ford még 2006-ban 23.5 milliárd dolláros hitelkeretet konstruált – ez a forrás a további átszervezésekkel kombinálva Mullaly és Ford reményei szerint elegendő lesz, így a cégnek nem kell igénybe vennie az amerikai állam által felajánlott 15 milliárdos segély ráeső részét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.