BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Akár ezerszer is feltölthető a Sanyo új generációs akksija

Az alkálielemek azonnali használhatóságát és az akkumulátorok újratölthetőségét ötvözi az az új generációs akkumulátor, amelyet a termékcsoport meghatározó gyártója, a japán Sanyo vezetett be nemrég a piacra.

Az új akku, mint az elem, azonnal, tehát vásárlás utáni feltöltés nélkül használható, önkisülése pedig a korábbinak a törtrésze, vagyis feltöltött állapotát sokkal lassabban veszíti el hasznosulás nélkül. A trükk egyszerű: az eszközön belül kis falakkal választják el egymástól az árammal feltöltött cellákat. Mivel így nem érintkeznek, a cellák között nincs mód önkisülésre, csak azokon belül.

 „Az új generációs akkumulátor feltöltés után még egy évvel is megőrzi energiája 75 százalékát” – ismertette nemrég Peter Simon, a társaság kelet-közép-európai értékesítési vezetője. Az USB-kimenetű töltő a hálózat mellett a készlethez tartozó kis, hordozható napelem áramát is át tudja adni az akkumulátoroknak. Az új típusú akku akár ezerszer is feltölthető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.