BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az év luxusautója a 22 milliós Jaguar XF - Galéria

A Jaguar XF nyerte meg a 60 ezer dollár fölötti kategóriában az év autója címet a Drive Car Of The Year díjátadón. A modell egy Lexus és egy Mercedes legyőzésével lépett a dobogó legfelső fokára.

A Jaguar XF két típusnál bizonyult jobbna a Drive Car Of  The Year díjak odaítélésekor: sem a Lexus LS460, sem a Mercedes Benz S320 CDI nem tudta legyőzni a klasszikus márka modern modelljét – tudósít a The Auto Channel.

A Jaguár ezzel hivatalosan meghódította az ausztrál piac luxus szegmensét. Chris Liddis, a gyár ausztráliai vezetője elmondta: nagyon büszkék, hogy elnyerhették ezt a nagy presztízsű díjat, amelyet azt jelzi, hogy mind a szakértők, mind a vásárlók tetszését elnyerte a Jaguar modern designja.

Az ítészek szerint a Jaguar az egyedülálló külső és belső tulajdonságok kombinációjával nyerte meg magának a zsűrit. Szemben a versenytársak hagyományos sedanra emlékeztető formatervezésére, az XF sportos és áramvonalas coupéra emlékeztet.

Emellett Az XF úttartása rendkívül jó és pontos, lineáris kormányzási élményt nyújt az ítészek szerint. A belső teret a JaguarSense és a JaguarDrive Selector fejlesztések teszik különlegessé: segítségükkel az autó érintés-, illetve közelítésérzékelőkkel vezérelhető.A modell 2.7 dízel verziójának alapára mintegy 108 ezer dollár (22 millió forint).


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.