BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Évi egy dollárért dolgoznak majd a cégvezetők – Megmenekülnek az amerikai autógyártók?

A három nagy amerikai autógyártó (Chrysler, General Motors, Ford) vezetői leállították luxus lökhajtásos gépeiket, és vállalták, hogy személyenként évi egy dollárért dolgoznak, amikor csütörtöki szenátusi meghallgatás során ismételten állami segítségért könyörögtek, az arroganciát alázattal váltva fel - írja a Reuters tudósítója.

"Azért vagyunk itt - magyarázkodott Rick Wagoner, a General Motors elnök-vezérigazgatója -, mert hibákat követtünk el, amelyekből tanulunk.” Sokat gondolkodtam azokról a gondokról, amelyeket Önök kifejezésre juttattak” - hangoztatta Alan Mulally a Ford Motor elnök-vezérigazgatója az őt vallató szenátorok előtt. „Azt akarom, hogy megtudják: érthetően meghallottam az Önök üzenetét" – mondta.

A Reuters szerint a három autógyártó vezetője novemberben magán repülőgépen, most azonban autóval jöttek a washingtoni szenátusi meghallgatásra. A bűnbánat éles ellentétben állt azzal a hetvenkedéssel, amellyel a három elnök-vezérigazgató visszautasította az őket ért bírálatokat – fogalmazott a Reuters.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.