BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Húsz százalékkal csökkent az orosz olajipari óriás profitja

A Rosznyeft mai közlése szerint a harmadik negyedévben húsz százalékkal csökkent a vállalat nyeresége. A legnagyobb olajipari vállalat a nyersolaj árának drasztikus csökkenésével magyarázza az eredményt.

A Rosznyeft nettó bevétele az előző negyedévi 4.3-ról 3.5 milliárd dollárra csökkent. Az ebben az időszakban mért profit 80 százalékkal haladta meg a tavalyit és a nyersolaj kitermelés is 1.8 százalékkal növekedett – jelenti az AP.

Az olajárak viszont a múlt hónapban a nyári 147-ről 50 dollárra zuhantak, ez pedig igen rossz hatást gyakorolta a nyereségre, amely így 20 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest.

 A vezérigazgató, Szergej Bogdancsikov közleményében tudatta: a cég karcsúsít és a hangsúlyt a befektetési projektekre helyezi. A vezérigazgató szerint a vállalat felkészül a működésre egy a korábbinál jóval alacsonyabb árakon dolgozó és nagyobb kihívást jelentő üzleti környezetben.

Egy magas rangú orosz illetékes korábban beismerte, hogy az ország olajkitermelése tíz év óta először csökkeni fog idén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.