BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kínai szabadalmat "lopott" a Samsung

A Samsung pert vesztett a kínai Holleycomm ellen, mert a bíróság szerint jogtalanul használta a gyártó dual mód szabványát a mobiltelefonjainál.

A Hangzhou-i bíróság ítélete szerint a Samsungnak 7.3 millió dollárt kell fizetnie a Holley Communications (Holleycomm) részére, mert jogtalanul használta annak egyik szabadalmát – tudósít a PC World. A Holleycomm azonban nem elégedett a kártérítéssel és úgy nyilatkozott: további tárgyalásokat szeretne folytatni a koreai gyártóval a megfelelő kompenzációról.

A vitatott szabadalom a CDMA/GSM dual mód mobil kommunikáció nevet viseli. A China United Communications Group mindkét szabványban sugároz. A Holleycomm szabadalmának segítségével a mobiltelefonok mind a két, világszerte elterjedt mobilkommunikációs szabvány szerint használhatóak. A Holleycomm azzal érvelt, hogy más országok gyártói is számonkérik a kínai cégeken a szabadalmaik használatát, ez legyen érvényes az ellenkező irányban is.

A Holleycomm a Samsung által fizetendő kártérítés mellett szeretné kiterjeszteni igényét más vállalatokra is, mint a cég illetékese fogalmazott: nem a Samsung lesz az utolsó cég, amelyet beperelnek szabadalmuk bitorlásáért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.