BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Micsoda? Ingyen szoftver a Microsofttól, iPhone-ra - Videó

A Microsoft bemutatta első, iPhone-ra kifejlesztett szoftverét. A Seadragon képnézegetőt a Microsoft Live Labs készítette és az Apple üzleteiben ingyenesen elérhető.

A Microsoft Live Labs kifejezetten mobil eszközökre fejlesztette a Seadragont – a fotó nézegető alkalmazás böngészésre és nagy mennyiségű kép tárolására alkalmas, az Apple hálózatán keresztül pedig ingyenesen elérhető – írja a PC World.

A program rendelkezik a Silverlightból ismert Deep Zoom képességgel, amely egy-egy képrészlet gyors kinagyítását teszi lehetővé. A Microsoft közlése szerint a cél, hogy a felhasználók hatalmas képeket is nézegethessenek, függetlenül attól, hogy mekkora a sávszélesség. A Seadragon ennek megfelelően nézőképeket (thumbnail) gyárt a fotókból, majd az Iphone egy érintése segítségével azok részletenként nagyíthatóak.

Redmond szerint a Seadragon gyakorlatilag bármilyen állomány megmutatására alkalmas, így böngészni és e-mailezni is lehet vele. A Microsoft egyelőre nem közölte, hogy a szoftvert bármilyen más operációs rendszerben elérhetővé tennék  a jövőben, beleértve saját Windows Mobile rendszerét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.