BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyírjon füvet traktorról!

Új piacon nyit a francia Kuhn gépgyártó cég, legújabb büszkesége a traktorra szerelhető, svéd acél felhasználásával készült fűnyíró.

A francia Kuhn vállalat egy új, a korábbinál sokkal kényelmesebb és ergonómikusabb, traktorra szerelhető fűnyírógépet fejlesztett ki. A fejlett, nagy szakítószilárdságú acélból készült Pro-Longer egység kitaposta az utat a nagyobb fejlesztések előtt a cég közleménye szerint. A tervezők csökkentették a gép súlyát, növelték erejét és csökkentették az alkatrészek számát. Az egység elnyerte a 2008-as Swedish Steel Prize díjat.

Az új egység forgalomba hozatalával a Kuhn új célcsoportokat ért el. Eddig főleg mezőgazdasági eszközöket fejlesztett, de tevékenységét bővítve mára útkarbantartó fővállalkozók, közhivatalok és hasonló csoportok beszállítójává vált. „Az volt a célunk, hogy egy olyan gépet fejlesszünk ki a nagy igénybe vételt támasztó professzionális felhasználáshoz, amely teljesíti az erővel és a hosszú hasznos élettartammal kapcsolatos szigorú követelményeket" - mondta Mickaël Peterschmitt a Kuhn fejlesztési munkáért felelős projektvezetője. „Nagyon nagy a különbség az évente talán ha 100-200 üzemórát használt mezőgazdasági munkához kifejlesztett gépek, és az olyan gépek között, mint az évente 1500 üzemóra használatra tervezett Pro-Longer. Emiatt át kellett terveznünk a már meglévő gépünket, mert az hagyományos szerkezeti acélból készült.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.