BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötszáztól indul egy kicsi Costa Coffee

Decemberben egyszerre két üzlettel debütál a magyar piacon a brit Costa Coffee. Judd Williams, a vállalat európai igazgatója lapunk kérdésére a pontos helyet nem akarta elárulni, de várhatóan az Oktogonon és a Váci utcában lehet majd Costa kávét inni.

Az igazgató elmondta, öt éven belül legalább 10 kávézót szeretnének nyitni, nem csak Budapesten, hanem vidéki nagyvárosokban is, potenciális helyszínek a sétálóutcák és más forgalmas területek mellett a bevásárlóközpontok is. A hazai üzletek kínálata részben a brit kávézókéhoz igazodik, de a helyi ízlést is figyelembe veszik, s megtartják a szigetországi pohárméreteket.

Egy kisméretű Costa kávét 500 és 600 forint közötti áron lehet majd megvásárolni. Judd Williams elismerte, hogy a Costa legnagyobb vetélytársa a Starbucks Coffees, amelynek első hazai egysége szintén decemberben nyit a Váci utcában. Nem véletlen, hogy a Costa globális térképén az amerikai piac teljesen „hiányzik” és legnagyobb forgalmát a Közel-és Távol Kelet adja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.