BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fiat is gyenge negyedévet zárt

Az olasz autógyártó a negyedik negyedévben 70 százalékos profitcsökkenést jelentett – a gazdasági válság súlyosan érinti kulcspiacait, Európát és Dél-Amerikát.

597 millióról 180 millióra zuhant a Fiat negyedéves profitja a tavalyi év hasonló időszakához képest. A teljes évet tekintve a cég 16,2 százalékkal kevesebb hasznot termelt, mint tavaly – jelenti az AP. Az első három negyedév jól teljesítményének köszönhetően az éves bevételek még így is 1,6 százalékkal emelkedtek.

Az autógyár közölte: nem fizet ki a 2008-as osztalékot és szünetelteti a részvény-visszavásárlási programot is. A Fiat jelentése után Silvio Berlusconi közölte: tárgyalásokat kezdenek az olasz autóipar megsegítéséről. A cég további húsz százalékos visszaeséssel számol az idei év tekintetében.

A Fiat 35 százalékos részesedést vásárolt a Chryslerből, a cég tagadta, hogy fúzióról tárgyalna a Peugeot Citroennel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.