BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A válság újabb négyezer "áldozata" - Elbocsátások a Motorolánál

A Motorola bejelentette: további négyezer dolgozójától válik meg, 700 millió dolláros megtakarítást remélve ettől a lépéstől. A mostani leépítési tervek végrehajtását követően 12 ezerrel kevesebben dolgoznak majd a mobilvállalatnál, mint 2007 decemberében.

A Motorola legutóbb októberben közölte, hogy elbocsájt háromezer dolgozót, most pedig újabb négyezer embernek mond fel. A cég 2009-ben 700 millió dolláros megtakarításra számít a lépésnek köszönhetően, a teljes leépítési terv végrehajtása pedig 1,5 milliárd dollárral csökkenti a cég költségeit – tudósít az AP.

A vállalat 2007 decemberében kezdte meg a karcsúsítást, akkor az alkalmazottak 18 százalékától búcsúztak el. A teljes átstrukturálás befejeztével 12 ezerrel kevesebben dolgoznak majd a Motorolánál, mint másfél évvel ezelőtt.

A schaumburgi székhelyű cég egyúttal bejelentette: a gyenge kereslet miatt 7-7,2 milliárd dollárra módosítja negyedik negyedéves bevételi várakozásait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.