BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Borúlátó a Wal-Mart vezére - Nincs esély gyors javulásra

A Wal-Mart vezérigazgatója, Lee Scott szerint az amerikai gazdaság rendkívüli erőfeszítések fog tenni az év első felében, de ennek ellenére úgy gondolja, hogy nincs esély a helyzet mihamarabbi megoldására, valamint gyors javulásra.

A vezérigazgató ezt a Kiskereskedelmi Szövetség (National Retail Federation) hétfőn tartott New Yorki-i éves konferenciáján nyilatkozta, mely egyben az utolsó nyilvános felszólalása volt a február 1-i nyugdíjazása előtt – tudósít a Reuters.

Az év második fele remélhetőleg jobb lesz, és hisszük, hogy a következő karácsony már nem lesz olyan szörnyű, mint a mostani – mondta Lee Scott.

Az amerikai diszkont-óriás komoly piaci előnyre tett szert tavaly év végén, amit a vékony pénztárcájú vásárlók kiszolgálásának köszönhet, döntően alacsony árú élelmiszer- és gyógyszer kínálatával.

Scott Lee szerint ez a válság alapjában véve változtatja meg a vásárlási szokásokat: sok fiatal tanulhatja meg most, hogy milyen az, amikor szűkösen élünk, de még rosszabb idők jönnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.