BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Előretör a Fiat - Autóipari óriásvállat jöhet létre

Olasz lapértesülés szerint a Fiat alapító család 2 milliárd eurós tőkeemelést fontolgat, egy a PSA Peugeot Citroennel történő esetleges fúziót szem előtt tartva.

A La Repubblica beszámolója szerint az Agnelli család azt tervezi, hogy 2 milliárd eurós tőkeemelést vezet be az Exor holding vállalatban. A döntés célja, hogy az olasz alapítók jelentős részt kaphassanak a jövőben fuzionáló vállalatból – írja a Reuters.

A Fiat pénteken jelentette be, hogy 35 százalékos részesedést vásárol a Chryslerből. Az Fiatot alapító Agnelli család az Exoron keresztül az olasz autógyár mintegy 30 százalékát birtokolja.

Egy olasz üzleti lap korábban arról írt, hogy a Fiat 5 milliárd eurós tőke felhalmozásán dolgozik. A névtelen forrás szerint az UniCredit SpA és az Intesa Sanpaolo hajlandó lenne 1-1,5 milliárd eurós hitelt adni az üzlethez, elemzők szerint ezekkel a feltételekkel együtt az UniCredit elemzője szerint megvalósulhatna az üzlet.

Ha létrejön a fúzió, a Fiat-Chrysler-Peugeot lehetne a világ harmadik legnagyobb autógyára a Toyota és a GM mögött. A Fiat és a PSA 1978 óta dolgozik együtt, közös vállalataik multifunkciós- és teherszállító járműveket gyártanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.