BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Indul a Las Vegas-i szórakoztató elektronikai show!

Több mint 130 ezer látogatóval számolnak az idén a csütörtökök nyíló Las Vegas-i szórakoztató elektronikai show-n, ahol 140 országból 2700 cég termékei mutatkoznak be.

Az évadnyitó rendezvényen nemcsak a technológiai, hanem a hozzá kapcsolódó tartalomipar is képviselteti magát, de megjelennek olyan ágazatok is, mint például az autógyártás, amely a szórakoztató elektronikai újdonságok egyik fő hasznosítója.

Ami a fejlesztés központi területeit illeti, tavaly még szinte minden a DVD-formátum-háborúról szólt, az idén a videofelvételek területén is több dolog került középpontba, a mobilos képmegjelenítés éppúgy, mint a háromdimenziós videózás.

Az idén is kütyühegyek várják a rendezvényre látogatókat, többségük komoly innovációs díjakat is besöpör, de csak töredékükből lesz később tartósan piacképes termék.

Az idén várhatóan 2,5 milliárd szórakoztatóelektronikai készülék talál gazdára a világon, ebből a gyártóknak 724 milliárd dollár bevétele lehet, ez 4,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál – így összegezte a GfK-val közös felmérés eredményeit Tim Herbert, a CEA kutatási igazgatója. A válságnak tudható be, hogy az elmúlt évek két számjegyű növekedési üteme ily mértékben lecsökken az idénre.

A három legnagyobb idesorolható termékcsoport: a mobiltelefon (részesedése a teljes piacból 26,7 százalék), az LCD tévék (15), hordozható számítógépek (10). Mobiltelefonból az idén várhatóan már csak 2 százalékkal többet, 1,2 milliárdot adnak el, ennél valamivel nagyobb, 2,6 százalékos növekedést jósolnak a tévépiacon, ahol várhatóan 232 millió készülék talál gazdára. A PC-piacon pedig a tavalyi 135 millió után az idén 147 milliós eladással számolhatnak a gyártók, főként a laptopok iránt nő majd a kereslet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.