BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Keresletgeneráló intézkedést várnak az autógyártók a kormánytól

Többletkeresletet generáló intézkedést várnak a magyarországi autógyártók a kormánytól - mondta a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese az InfoRádiónak. Urbán László szerint az ösztönzés mellett erősíteni kellene a gazdasági patriotizmust is.

Az autóipar elégedett lehet az eddigi kormányzati intézkedésekkel - mondta az InfoRádiónak a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese, hozzátéve: ezek az intézkedések azonban nem elégségesek, bár a feszített költségvetés miatt a kormány nem tudott elhatározni bizonyos keresletélénkítést segítő intézkedést.

A vezérigazgató-helyettes a német példát hozta fel: Németországban a kereslet bővítése érdekében új autó vásárlásakor támogatást nyújt a kormány, például úgy, hogy az idősebb járművek új autóra cserélésénél elengedik a regisztrációs adó egy részét. A kedvezmény hatására többletkereslet jelentkezne, márpedig ha ez nincs, akkor költségvetési bevétel sincs - hangoztatta Urbán László, aki azonban hozzátette: a kedvezményeket nem lehetne csak Magyarországon előállított autókra alkalmazni, mert ezt az uniós szabályok tiltják, de bízik abban, hogy a magyar emberek márkahűek, és akár régebbi Suzuki-típust is vennének. A vezérigazgató-helyettes ezen kívül reméli, hogy változni fog a magyarok fogyasztói magatartása: a vásárlók a magyar árukat részesítik majd előnyben, és egyfajta gazdasági patriotizmus alakul ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.