BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Robotzsaru" vigyázhat a plázákra - fotó

Az új találmány persze kevésbé látványos, mint a filmben látható igazságosztó, viszont a gyártó szerint hatékonyan őrizheti a bevásárló központokat.

A Tmsuk Co a biztonságtechnikára szakosodott Alacommal közösen fejlesztette ki a T-34 típusjelű robotot – jelenti a Telegraph. "Alapvetően üzleti célra terveztük a robotot és arra számítunk, hogy az üzletekben helyettesíti majd a biztonsági őröket. Reméljük ugyanakkor, hogy magáncélra is használják majd találmányukat" – mondta a cég szóvivője.

A T 34 egy hatvan centiméteres, 12 kilogrammos robotocska, amelynek mozgását a kezelő a mobiltelefonjára küldött képeken keresztül ellenőrizheti. A szerkezet az emberi test által termelt hőt érzékelve találja meg a "prédát", amelyet tíz km/órás sebességgel "üldözhet".

A 800 ezer jenes árú ( két millió forint) robot szükség esetén hálót lő ki az emberre, amely – elvileg – fogva tatja, amíg a rendőrség a helyszínre nem érkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.