BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb brit kiskereskedelmi lánc csődölhet be

Folytatódik a brit kiskereskedelmi válság: az Adams Childrenswear, gyermekruhákat forgalmazó vállalat 111 üzletét zárja be a szigetországban, s ha a céget nem sikerül eladni, a többi 160 áruházban is lehúzhatják a rolót.

Az Adams a 111 üzletének bezárásával 850 alkalmazottól vált meg azonnali hatállyal. A felszámolóbiztosok most vevőt keresnek a bajba jutott láncra, addig a fennmaradó 160 áruház továbbra is nyitva áll a vásárlók előtt.

Az Adams a hirtelen keresletcsökkenéssel magyarázta a lépést. Mindazonáltal a felszámolók optimisták, szerintük ugyanis a vállalat egy részét még sikerülhet a teljes csőd előtt értékesíteni. Az Adams Childrenswear az Egyesült Királyság legnagyobb gyermekruházati lánca, összesen 3200 főt foglalkoztat.

A legutóbb a csaknem 100 éves patináns Woolworths lánc ment csődbe. Az igényesebb vásárlói keresletre összpontosító vállalat 815 egységét zárta be Nagy-Britanniában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.