BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Viszlát, Vista! Jön az új Windows

Steve Ballmer első alkalommal szólalt fel a Microsoft nevében a CES-en és első bejelentése egy operációs rendszer búcsúját jelenti. A Microsoft a héten kihozza a Windows- 7-et, amely a nem túl népszerű Vistát váltja majd.

A CES-en a Microsoftot éveken keresztül Bill Gates képviselte, akinek beszéde az elektronikai kiállítás egyik fontos pillanata volt. Az alapító tavaly nyáron vonult vissza és adta át a vezérigazgatói széket régi barátjának, Steve Ballmernek, aki idén először szólalt meg a redmondi óriás nevében a CES-en – tudósít az AP.

 Steve Ballmer közölte: a Windows 7 próbaverziója péntektől letölthető, hivatalosan pedig még ebben az évben a polcokra kerül. A 7-es verzió alapvetően a Vistában is használt technológiára épít, de számos bosszantó hibát kiküszöböl. A Microsoft ígérete szerint az új operációs rendszer megkönnyíti majd a perifériák telepítését, amelyet kevesebb figyelmeztető ablak lassít majd.

"Úgy gondolom, a Microsoft továbbra is a felhasználók technológiai naprendszerének középpontja marad. Minden ehhez szükséges tulajdonság adott, úgy mint: gyorsaság, egyszerűség, megbízhatóság" – közölte Ballmer a Las Vegas-i eseményen. A vezérigazgató szerint a jelenlegi válság arra csábít, hogy csökkentsék ambícióikat, de véleménye szerint bármi történik is a gazdaságban, a digitális világ gazdagodni fog.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.