BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az amerikai történelem "legnagyobb csődje" van készülőben

A Wall Street Journal információi szerint az amerikai kormány már külső szereplőkkel tárgyal a General Motors és a Chrysler finanszírozásáról arra az esetre, ha a két cég csődvédelmet kér.

Ha az AFP által idézett lapinformáció igaz, az amerikai kormány az ország történetének legjelentősebb, mintegy 40 milliárd dolláros csődkölcsönét készíti elő. A Wall Street Journal bennfentes informátorokra hivatkozva közölte a hírt. Eszerint a tárgyalásokba az amerikai kormányon kívüli, a pénzügyminisztérium számára kölcsönöket folyósító szervezetek is részt vesznek.

A GM és a Chrysler eddig több mint 17 milliárd dollárnyi anyagi támogatást kapott az amerikai államtól. A hivatalos nyilatkozatok szerint a csődeljárás nem elfogadható alternatíva, a most nyilatkozó informátorok szerint azonban mostanra a csőd sem tűnik lehetetlennek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.