BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drasztikus lefaragás a legnagyobb európai fapados légitársaságnál

A legnagyobb európai diszkont-légitársaságnak számító ír Ryanair drasztikus költségcsökkentésre és leépítésre készül.

Azt tervezi, hogy év végéig valamennyi repülőtéren felszámolja jegykezelő pultjait, s az utazókat online bejelentkezésre ösztökéli. A londoni Stansted és az ír Dublin repülőtéren átmenetileg több gépet is a földön tart a téli időszakban, mert drágállja a felszámított reptéri díjakat.

A társaság tervei szerint a bejelentkezőpultok felszámolása révén 50 százalékkal csökkenthetők a költségek, a megtakarítást "továbbadják" az utasoknak. Az intézkedés miatt viszont legalább 80 százalékkal kevesebb jegy- és csomagkezelőre lesz szükség, ugyanakkor még több utasnak kell megtanulnia az online bejelentkezést. Jelenleg az utazók 65 százaléka jelentkezik be a világhálón keresztül. A cég reményei szerint az év végéig csomagátvevő helyeket épít ki a repülőtereken, ahol lesz kezelőszemélyzet.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.