BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több felhasználót "lopnak el" az Internet Explorertől

A Microsoft webböngészője a Net applications szerint további felhasználókat veszített és a múlt nap végén 67,6 százalékos mélypontot ért el a részesedést tekintve.

Az informatikai cég felmérése szerint ugyan az Internet Explorer felhasználóinak száma ugyan a múlt hónapban lassabban csökkent, mint az azt megelőző kettőben, a részesedési arány így is rekord alacsonyra, 67,6 százalékra csúszott – írja a PC World. Az Apple Safari böngészője ismét, immár harmadik hónapja megelőzi a Firefoxot.

Az Explorer novemberben veszítette el a legtöbb ügyfelet, akkor 1,5 százalékkal csökkent a részesedése. A decemberi csökkenés 1,6, a januári 0,6 százalék volt. A Microsoft számára pozitívum, hogy a Release Candidate státusba lépő Internet Explorer 8 nyert némi teret.

Ennek ellenére tendencia folytatódott: a Firefox és a Safari is az Explorer kárára szerzett új felhasználókat. A Mozzila böngészője rekord mértékű, 21,5 százalékos részesedéssel zárta a januárt. Szintén rekordot döntött a Safari, amely mostanra a felhasználók 8,3 százalékát tudhatja magáénak. Az Apple az elmúlt három hónapban 1.7 százalékkal növelte részesedését. A Google decemberben debütáló Chrome böngészője január végére 1,1 százalékot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.