BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eladó 96 olaszországi OMV-kút

Vevőre vár az észak-olaszországi Triveneto régióban összesen 96 töltőállomást üzemeltető OMV leányvállalat, az OMV Italia S.r.L.

Az OMV, az európai fejlődő övezet legnagyobb energiaipari vállalata kivonul az olasz piacról. 2009 végéig értékesíteni kívánja a Trentino, Dél-Tirol, Fiuli-Venezia Giulia és Veneto tartományokat magában foglaló észak-olaszországi Triveneto régióban összesen 96 töltőállomással rendelkező leányvállalatát, az OMV Italia S.r.L.-t. Az OMV töltőállomás-üzletága a jövőben a dunai régióra, Déleket-Európára és a Fekete-tenger térségére összpontosít, írja közleményében a társaság.

Az OMV 1991-ben kezdte meg olaszországi tevékenységét. Az OMV Italia S.r.L. veronai cégközpontjában jelenleg 19 fő dolgozik. Az európai töltőállomás-piacon zajló, egyre kiélezettebb verseny ellenére az OMV igyekszik folyamatosan fejleszteni hálózatát. A vállalat egyre inkább a jelentős növekedési potenciállal rendelkező és a legnagyobb piaci részesedés megszerzésének ígéretét tartogató piacokra, vagyis a dunai régióra, Délkelet-Európára és a Fekete-tenger térségére összpontosít, mivel az olasz piac rendkívül telített és kevés fejlődési lehetőséget kínál. A tervek szerint az OMV Italia értékesítése 2009 végére fejeződik be.

A lehetséges vevőkkel folytatandó tárgyalások a következő hónapokban kezdődnek meg. Az OMV arra számít, hogy a vevő a jelenlegivel megegyező léptékben viszi majd tovább a vállalkozást. Az első olaszországi OMV töltőállomás 1991-ben, a dél-tiroli Nallesban nyílt meg. A következő évek során a hálózat összesen 96 tagúra bővült. 2008-ban az OMV piaci részesedése Észak-Olaszországban kb. 3 százalékos, Olaszország egészében 0,4 százalékos volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.