Cégvilág

Internetes üzletként születik újjá a Woolworths

Miután a csődöt követően lesöpörték a polcokat és eladták az üzlethelyiségeket, úgy tűnt, a Woolworths-nek vége. Sir David és Frederick Barclay azonban megvásárolta a márkát, amelyet az interneten élesztene fel.

A Woolworths 385 millió fontos adósságot halmozott fel, teljes összeomlása nyomán 27 ezren veszítették el állásukat. Karácsony után bezárt a 807 üzletből álló lánc utolsó boltja is és úgy tűnt, ezzel vége a jól csengő márka karrierjének – írja a Times Online.

Sir David és Frederick Barclay azonban meg nem nevezett összegért megvásárolta a Shop Direct számára a márkát. Szintén a tulajdonukba került a cég közkedvelt gyerekruha márkája, a Ladybird. A Shop Direct vezérigazgatója szerint a Woolworths márkát sokan szeretik és Anglia örökségének része. A következő hónapokban derül ki, milyen termékeket forgalmaz az internetes áruházként újjászületett Woolworths.

A vásárló Shop Direct is karcsúsításokra kényszerül: több mint ezer munkahely forog veszélyben, miután a cégnek már be kellett zárnia egy Merseyide-i call centert. A válság következtében a hagyományos, katalógusos üzletág helyett egyre inkább az internetre koncentrál a vállalat.

Shop Direct Ladybird Woolworths Barclay
Kapcsolódó cikkek