BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kimaradt a körbetartozások láncából az Új Ház Centrum

Immár az ország területének 99 százalékát lefedi a tisztán magyar tulajdonú építőanyag-kereskedő cégek részvénytársaságaként működő, Új Ház Centrum elnevezésű beszerzési társulás.

Kovács Tamás vezérigazgató tegnapi tájékoztatóján elmondta: a láncnak ma már 43 tagja van, a központon keresztül generált forgalom tavaly elérte a 24 milliárd forintot. Ez a teljes hazai építőanyag-kereskedelemnek durván 5 százaléka, ezt kívánják a későbbiekben megduplázni. A centrum szerepel az ország 3000 legnagyobb adófizetője és 500 legnagyobb forgalmú cége között.

A társulás 1996-ban mindössze öt taggal Győrben alakult, ám a tagság és ezzel együtt a hálózat folyamatosan bővült. A cégvezető szerint ennek elsősorban az az oka, hogy – tudatosan – kimaradtak az építőipart igencsak sújtó körbetartozások láncolatából, aggályosan ügyelnek a pontos fizetésre, és ezt a tagoktól is megkövetelik. A legfőbb kritérium az új belépőkkel szemben a pénzügyi stabilitás.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.