BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már a legnagyobb gyémánt vállalatnak is hitel kell

A De Beers, a világ legnagyobb, gyémánt-kitermelésre és forgalmazásra szakosodó csoportja 500 millió dolláros hitel kap három tulajdonosától, miután a cég gyenge eladási eredményeket produkált a 2008-as évben.

Gareth Penny ügyvezető igazgató szerint a válság nem csak a gyémánt ékszerek kereskedelmét, de a nyers gyémánt iránti keresletet is gyengítette, ez pedig rosszul érintette a céget – tudósít a Reuters. Úgy gondoljuk, hogy az üzleti klíma kihívást jelent 2009-ben is – mondta a De Beers vezetője.

A gyémántcsoport most az Anglo Americantől, az Oppenheimer családot magába foglaló Central Holdingstól és a botswanai kormánytól kap összesen 500 millió dollárnyi hitelt. A cég tájékoztatása szerint a tulajdonosoktól kapott összeg tartalékot képez, amely biztosítja a De Beers likviditását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.