BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szerencsét hozott a gyártónak az Android telefon

A negyedik negyedévben került a polcokra a T-Mobile G1, az első, Google Android operációs rendszerrel futó telefon. Az új termék sokat segített a High Tech Computeren (HTC), amely így a válság ellenére is csaknem teljesítette célkitűzéseit.

A HTC eladásai 21 százalékkal, 47,7 milliárd dollárra emelkedtek, így a cég mindössze egy százalékos profitcsökkenést volt kénytelen elkönyvelni – írja a PC World. A tajvani gyártó 48 milliárdos eladási adatot tűzött maga elé, amit el is ért volna, ha a válság miatt a fogyasztók nem fogják vissza ráfordításaikat az elektronikai szektorban is.

A cég ugyanakkor nem bízta el magát a jó eredmény láttán és emlékeztetett arra, hogy 2009 első negyedéve nehezen jósolható és biztosan rossz eredményeket hoz az okostelefon-gyártóknak.

A HTC most kiárusítja készletét, miközben késlelteti az új modellekre felvett rendelések teljesítését. A T-Mobile G1-en kívül a cég forgalmazza a a HTC Touch és HTC Dream készülékeket is.

A vállalat a február 16-án kezdődő barcelonai Mobil Világ Kongresszuson több új modellt is bemutat, amelyek reményei szerint a második negyedévre fellendítik a forgalmat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.