BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A "spórolós" magyar építkezőknek kedvezhet az ingatlanválság

A válságnak nyertesei is lehetnek, főként azok a cégek, amelyek képesek előre "menekülni" ebben a helyzetben.

Az orosz - ukrán gázvita kapcsán kialakult energiaválság rávilágított arra, hogy adott esetben milyen kiszolgáltatottá válhat a lakosság, ha lezárják a csapokat- nyilatkozta a Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Az ilyen bizonytalanságoknak ingatlanpiaci hatásai is lehet, amelyet csak tovább erősít a pénzpiaci válság. Ugyanakkor a válságnak nyertesei is lehetnek, főként azok a cégek, amelyek képesek előre "menekülni" ebben a helyzetben.

Akinek a jövőben pénze lesz új ház építésére az is jobban oda fog figyelni az új innovatív építési módszerekre. A jövőben az építkezők jobban figyelnek  a hőszigetelésre, az ajtók ablakok minőségére. Ugyanakkor több figyelem övezi majd az energitakarékos megoldásokat is, amelyekkel tízezreket spórolhatunk a gáz-és villanyszámlánkon - olvasható a Leier Kft szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.

A Leier közleménye kiemeli azt is, hogy  a teljes közép-európai cégcsoport közel 160 millió eurós, azaz 40 milliárd forintos éves forgalmat bonyolít. Az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően nem csökken a foglalkoztatottak száma,  inkább emelkedik.  A legújabb kassai beruházásuk miatt, arra felé csökkeni látszik a munkanélküliek száma.  A kassai gyár lesz a családi vállalkozás ötödik téglagyára, ezen kívül Magyarországon kettő, Lengyel- és Horvátországban pedig egy-egy téglagyára működik. A Leier az új beruházássainak köszönhetően újabb 120 munkahelyet teremt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.