BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyáltalán ki vesz részt a tokiói autószalonon?

A legnagyobb márkák részvétele nélkül rendezik meg október végén a tokiói autószalont. A Kyodo hírügynökség a rendező Japán Autógyártó Szövetségre (JAMA) hivatkozva azt írta, a Chrysler, a Ford, a General Motors, az Audi, a BMW, a Mercedes, a Jaguar, a Land Rover, a Renault, a Volkswagen, valamint a Volvo nem vesz részt a seregszemlén.

Így a két évvel ezelőtti utolsó szalon 241 kiállítójával szemben az idén 122 cég jelentkezett Ázsia egykor legelitebbnek számító autókiállítására, ahol a kibérelt terület csaknem 50 százalékkal, 22 600 négyzetméterre zsugorodott.

A JAMA szerint jobb a kis szalon is jobb, mint ha elmaradna a rendezvény, pedig a külföldi tömeggyártók közül csupán a Hyundai lesz jelen. A részvételi szándéka mellett kitartó Porsche és Ferrari azonban nem látszik elegendőnek a látogatók érdeklődésének felgerjesztéshez, ezért a JAMA már a középiskolásokat is ingyen engedi be, hátha velük együtt eljönnek a szülők is.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.