BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ford: Bezzeg az európai gyáraink!

A Ford tájékoztatása szerint az amerikai telephelyeken végrehajtott költséghatékonysági intézkedéseket az európai gyárak működésére figyelemmel alakították ki. Az autógyár a jövőben tovább közelíti a két kontinensen található egységeinek működései költségeit.

"Megfigyeltük a költségvetéseinket és azt, hogyan termelünk profit a világ más részeiben és így állapodtunk meg a szakszervezettel" – mondta az AP-nek Joe Hinrichs, a Ford globális termelésért és munkaerőért felelős alelnöke.

A vállalat tájékoztatása szerint a szakszervezetekkel kötött költségcsökkentési megállapodás nyomán egy ember alkalmazása 55 dollárba kerül óránként az amerikai gyárakban. A külföldi székhelyű cégek amerikai telephelyein ez az össze 48-49 dollár. A tervek szerint a Ford a jövőben tovább közelíti amerikai és európai gyárainak bérköltségét.

A United Auto Workers szakszervezettel kötött megállapodás értelmében a cég alkalmazottai bónuszokról, béremelésről, fizetett szabadságról mondtak le és a bérek befagyasztásába is beleegyeztek az autógyár érdekében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.