BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gázvita - Oroszország enged Ukrajnának

Oroszország nagy valószínűség szerint beleegyezik abba, hogy idén a szerződésben megállapított 40 milliárd köbméterről 33 milliárd köbméterre csökkentse az Ukrajnába irányuló földgázszállítmányok mennyiségét.

Ezt az ukrán energiaügyi miniszter jelentette ki a RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint. Az ukrán miniszter, Jurij Prodan szerint a szerződés módosításáról előzetes megegyezés jött létre, de azt még nem foglalták írásba.

A hírügynökség emlékeztet arra, hogy Alekszej Miller, a Gazprom elnök-vezérigazgatója március elején jelezte: nem ragaszkodik bírság kivetéséhez amiatt, hogy Ukrajna a leszerződött orosz gázmennyiségnél kevesebbet importált.  Ihor Umanshzkij ukrán pénzügyminiszter pedig közölte, Kijev 5 milliárd dolláros kölcsönt kért Oroszországtól azért, hogy fizethessen a gázszállításokért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.