BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Háromezer fős leépítés a ThyssenKruppnál

Az elbocsátásokkal a ThyssenKrupp az első német ipari vállalat, amely több ezer állandó dolgozót kénytelen elbocsátani a gazdasági válság következtében - írja a Financial Times.

A legnagyobb német acélipari konszern a ThyssenKrupp, radikális szerkezeti átalakítása során az összlétszám 1,5 százalékát, több mint 3 ezer munkahelyet felszámolását tervezi - írja a Financial Times.

A bejelentések szerint az acélipari részlegeknél 2 ezer állás szűnik meg, a hajóipari szektorban ezer munkahely, az autóipari beszállítóknál több száz állást számolnak fel, valamint az irányításban is több száz embert bocsátanak el.

A társaság az átalakítások révén évi 500 millió euróig terjedő összeget kíván megtakarítani, miután a jelenlegi öt divízióját a jövőben két egységbe olvasztja. A tervek szerint a lépéssel több száz adminisztratív munkahely megmentése lehetséges.

A ThyssenKrupp a piacot meglepte azzal a nyilatkozatával, hogy a második negyedévre veszteséget vár. Emellett fenntartják, hogy a szeptemberrel záruló pénzügyi évben nyereséges lesz a cég, mert az év második felére a piaci feltételek javulását várják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.