BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme, a világ legvékonyabb laptopja – Videó

A Dell konkurálni szeretne az Apple MacBook Airrel, ezért ma bemutatta az általa a világ legvékonyabbjának nevezett notebookot, az Adamót. A 13,4 hüvelykes kijelzővel szerelt gép vastagsága 1,65 centiméter.

Az alumínium tokozású, 13,4 monitorral szerelt Adamo 1,65 centiméter vastagságával a világ legvékonyabb notebookja a Dell szerint. A felsőkategóriás, 128 gigabájtos merevlemezzel ellátott számítógép alapára 1999 dollár (460 ezer forint), egy fejlettebb konfiguráció 2 699 dollárért (621 ezer) kerül a boltokba – jelenti a Reuters.

Az Adamo (a latin szó jelentése szerelembe esni) a Dell belépője lehet egy új kategóriába. Mint azt a cég marketing vezetője elmondta, a cél az volt, hogy a felhasználó meglepődjön azon, hogy egy notebookot tart a kezében.

A vállalat az egyéni ízlésű, felső kategóriás vásárlót célozza meg, nyilvánvalóan konkurálva a MacBook Airrel. Az Apple tavaly mutatta be ultrahordozható szériáját és ennek részeként az Airt, amely akkor, 1,93 centiméteres vastagságával a világ legkeskenyebb számítógépének számított.

 Az Adamo most megdöntötte ezt a rekordot, bár az Apple modelljénél fél kilogrammal nehezebb és kétszáz dollárral drágább is.

A Dell ügyfeleinek 80 százalékát az üzleti szféra teszi ki, a vállalat az elmúlt időszakban igyekezett kiszélesíteni termékskáláját, hogy diverzifikálja jövedelemforrásait. Ennek keretében nemrég mutatta be 799 dolláros (184 ezer) érintőképernyős PC-jét, amely reményei szerint a családi konyhákban és nappalikban talál majd helyet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.